23 iulie 2015

YUKI home dining

 Astazi am ajuns în sfârșit la Yuki, un restaurant cu specific japonez situat în Dorobanți. Mi l-au recomandat multe persoane dragi mie și știam deja c-o să-mi placă. Dupa-amiaza m-am pornit în căutarea lui. 

  
 De câteva săptămâni am un dor de Japonia nebun. Mă epuizează fizic. Stau cu orele gândindu-mă cu atâta ardoare la ea încât ai crede că mă pot materializa acolo numai cu puterea gândului. Aici, la noi, parcă verdele nu-i verde, copacii nu's copaci, soarele nu-i soare, liniștea nu-i liniște...nu ca acolo.  
 E un dor anume, înțeles numai de cei care i-au mai bătut potecile, templele și iarba. E un dor care lasă urme, adânci, în suflet. Te întorci  acasă și toate eforturile tale se concentrează pe încercarea de a mai ajunge acolo măcar o data, pentru că nu, o singură data nu e de ajuns. O singură data e doar așa...de acomodare. 
  
 Cu dorul ăsta în suflet căutam azi restaurantul Yuki Home Dining și, dacă la început eram puțin pierdută în încercarea de a-l găsi, de îndată ce i-am văzut terasa am știut că am ajuns la locul potrivit. 
  
 A fost de parcă mi s-a îndeplinit dorința, am intrat înăuntru și m-am trezit în Japonia. Lemnul, bambusul, hârtia japoneză, ornamentele care împodobesc pereții, vaza cu flori din origami, farfuriuțele, uniforma angajaților, baia cu toaletă japoneză, ornamentele de flori ikebana, strigătul de bun venit "Irasshaimase" când pui piciorul în restaurant, calitatea mâncării și mai ales proprietarul, Yuki san, formează un tablou frumos din care am luat și eu parte.  
  
 Mulțumesc, Yuki san, pentru conversația în limba japoneză și pentru călătoria frumoasă .  
 Promit să mai vin. ^^  

Pozele sunt luate de pe site-ul restaurantului.





またね。

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu